Juletræsfest i Slagslunde Forsamlingshus 1. søndag i advent

Søndag 2. december 2018 kl. 14

billetter ved indgangen fra kl. 13.30

Korsang, Nissestykke, Juletræ, Julemand og Julegodter

Alt er som det skal være, og nu krydret med korsang med det nye Slagslunde Koret, som kl. 14 vil synge nogle lidt anderledes julesange.

Ca. kl. 14.15 spiller 15 dejlige unger fra Slagslunde Skole et helt nyt "nissestykke" "Nyt eller Yt".

img_2171_C60b.jpg

Når nissen Fiffy får en ide, som kun troldene synes er god, sker der frygtelige ting! Kan Nissefar og Klogenis mon redde julen? Bente Brun har skrevet et nissestykke "Nyt eller Yt", hvor både børnenes opførsel og forhold til klodens resurser sættes på alvorlig prøve.

Efter nissestykket, som varer ca. 40 min. kalder vi på julemanden og danser om juletræet, uanset om han kommer eller ej. Når vi ikke kan mere, er der godteposer til børnene og vi andre kan en ekstra kop kaffe eller gløgg med æbleskiver.Klubbens blad for efteråret 2018 er kommet.
Du kan fremover hente bladet i pdf-format
  • på Klubbens hjemmeside slagslunde.dk/klubben menu Klubbladet
  • eller via Facebook /slagslundeklubben.
  • eller som Nyhedsbrev hvis du har tilmeldt dig på mail: klubben@slagslunde.dk
  • eller hent et trykt eksemplar i Klubbens lokaler
For at deltage i aktiviteterne, skal man have betalt kontingent. Betalingsdato er ændret til januar og gælder kalenderåret. Husk at skrive navn, adresse og e-mail samt i hvilken aktivitet der deltages.
Nyt kontingent for 2018 betales i januar:
1 Voksen:                          175 kr.
1 Barn:                                 75 kr.
 Indbetales på Klubbens konto: 1345 8979 173 203
Bemærk: Hvis man af gammel vane har indbetalt kontingent i september 2017, gælder dette også for 2018. 

 

Tilmelding til café til formanden Lillian på
tlf. 22 48 96 46 eller

mail Lillian.Lindharth@ricoh.dk eller klubben@slagslunde.dk


tidligere

 


 

Fredag 26. oktober 2018 var der Café-aften med Italiensk middag og koncert med Katja og Katjazzerne

Brødkongen, Allan Lillilund fra Søsum sammen med Anette Løndahl lavede en super lækker italiensk middag, osso buco.

Katja og Katjazzerne gav os den koncertoplevelse som vi havde håbet og de, som kom lagvejs fra, fortrød det ikke.

Katja-2.jpg

Katja fra Slagslunde og nu Buresø i front for sit fabelagtige backingband Katjazzerne leverede en skøn blanding af de allermest elskede jazz-standards, evergreens og latins. Musik som man blev glad i låget af.


Caféaften med Rebekka ThornBech fredag 28.09.18

Rebekka Thornbech  Kristian Martinsen-B.jpg

Rebekka ThornBech og Kristian Martinsen spillede i Klubben, men der var desværre ikke mange, som kunne nyde den gode musik. Måske var folk skræmt eller forsinket af den store menneskejagt?

 


Fredag 7. september 2018 åbnede vi sæsonen med endnu en hyggelig syng og spil sammen aften, som vil blive fulgt op 16. november.

 Fredag 18. maj 2018 havde vi Syng og spil sammen med Ian Brodersen og alle de andre fra Slagslunde. Det blev igen en dejlig aften med masser af deltagere, både børn og voksne. Vi glæder os til at synge sammen med dig igen til efteråret. 


 Lørdag 21. april spiste og dansede Slagslunde sammen

IMG_0687-a.jpg

Der var dækket op til den store fest og bandet arbejdede hårdt på setup'et.

IMG_0691-a.jpg

Små og store tog for sig af de foretrukne retter.

IMG_0696-a.jpg

Og snakken gik livligt.

IMG_0702-a.jpg

Og bandet CutUp spillede i timevis med stor entusiasme, som her under en vild keyboard-solo af Morten Andresen. De fem gamle venner Henrik Ziegler guitar/sang, Morten Urhøj trommer, Morten Fleck sang/akk. guitar, Kristian Martinsen bas og Morten Andresen keyboards leverede en forrygende fest og der blev danset hele aftenen.


Irsk-café fredag 23. marts 2018. Scotty McIrish Duo skabte festlig pub-stemning
Scotty-McIrish-Duo-2.jpg
Duoen Thomas Mitchinson og  tog os med på en musikalsk rejse til Irland.Foredrag med Christian tirsdag 13. marts 2018.

Christian-Aziz-web-250x230.jpg

Slagslunde-Klubben genoptog efter en del år en af sine gamle aktiviteter, foredragsaftner, og vi lagde ud med Christian Aziz her fra Slagslunde. Foredraget hed ”En fremmed krydser dit spor”, opkaldt efter Christians debutroman fra 2016. Det blev en spændende og medrivende fortælling bl.a. om pirateriet ud for Afrikas Horn, hvor han kunne trække på sine egne erfaringer. 


 Cafe-aften med Frejas Kat. Fredag 23.02.18

 Frejaskat-3.png

Cafeen var fyldt og vi fik en lang aften med fantastisk musik af super dygtige musikere, som spillede og sang et væld af sange, udvalgt for deres holdning og indhold. Gruppen har et kæmpe repertoire og vi fik Folk, Blues, Irsk Folkemusik, Swing, Pop, Country og 60 - 70'er Rock m.m. alt sammen fremført på akustiske instrumenter, som dog skulle hjælpes lidt på vej. De fem i Frejas Kat er Carsten Hansen på guitar, Bjarne på dobro, John Vand på bas, Torben Hauch perkussion, og Benni Jørgensen på banjo og guitar. 


Syng-sammen-Musik-aften 26/1 - med 13 børn som så Disney sjov på TV eller sang sammen med de voksne. Vi fik igen en dejlig, uhøjtidelig aften med sang og musik, som nogen gange var smukt, velklingende og gribende, og andre gange improviseret og mindre formfuldendt, men ikke mindre gribende.

Dette kan blive starten på en række syng-sammen aftener, hvis I er friske på at arrangere det. Vi prøver igen den 18. maj.Den store juletræsfest i forsamlingshuset 3. dec. med julestykke, juletræ, julemusik, julemand og julegodter

Disse 14 dejlige børn fra Slagslunde Skole opførte nissestykket "Nye tider", instrueret af Bente, til stor begejstring for alle de små og store tilskuere. Efter stykket dansede alle om det store juletræ sammen med julemanden og nisserne, mens Konrad spillede julemusikken og Inge sang for. Rigtig skøn julestemning.

Avis-320-50pct.jpg

 Maria, Clara, Sarah, Rasmus, Benjamin/Anna, Marie, Malou, Alberte/Mathias/Louise, Oliver, Marie, Malte

De 14 børn bemander julemandens værksted, hvor de nye tider giver julemanden grå hår. Han har svært ved at følge med i alt det nye. Anderledes forholder det sig med onkel Nicolaus. Han og hans børn er meget digitaliserede. Det kommer der naturligvis forviklinger ud af.
Slagslunde Forsamlingshus arrangerer den traditionsrige juletræsfest, mens Klubbens teatergruppe SLAGS står for nissestykket.

Tidligere

Musikcafé med Morten Fleck - fredag 3. november 2017

Morten Fleck havde sin guitar og en samling af både sine nye Nashville sange og gamle hits med i Klubben og det meget livlige publikum fik en fornøjelig aften med Mortens intense og melodiske sange. 

 

 

Morten udtaler: Jeg er utroligt glad for at få muligheden for at komme tilbage til Slagslunde og synge mine sange. Jeg har så mange gode minder og oplevelser fra min opvækst derude, som i den grad har været med til at skabe det liv, jeg lever i dag. At kunne leve af at spille musik, skrive sange og producere musik har altid været en drøm for mig og at det er lykkedes har Slagslunde, Ganløse og hele området derude, en stor andel i."
Morten har de seneste år fokuseret på at producere for diverse danske bands og artister, samt at komponere og producere musik til et hav af danske film og tv-serier. Her kan bla. nævnes ‘Spies & Glistrup’, ‘Klovn Forever’, ‘1-2-3-Nu’, samt tv-serien ‘Hjørdis’ for TV-2.

Løbende er nye sange og tanker om at genopdage sig selv som solo artist i nye rammer, dukket op. To sangskrivningsture til Nashville har ført endnu flere sange med sig og et nyt kapitel i Mortens musikalske karriere har taget sin begyndelse. Morten arbejder netop nu på en pladeudgivelse med sange han har skrevet i samarbejde med amerikanske sangskrivere i Nashville.
Morten tager sin guitar med og vil denne aften, i Slagslundes Klub, spille nye Nashville sange og lidt sange fra bagkataloget. 

 


Tidligere:

Musikaften i Klubben fredag 22. september med maleriudstilling og fællessang

Aftenen startede med åbning af den aktuelle udstilling af kunstneren Evabrit Teisels abstrakte og naturalistiske billeder. Evabrit præsenterede sine billeder og der kom en god snak om hendes inspiration og utraditionelle arbejdsform, som giver uventede resultater, også for hende selv.

Ian Brodersen havde arrangeret den musikalske del af aftenen og forberedt et meget mangfoldigt udvalg af sange. Heldigvis havde han også lavet sangteksterne på storskærm, for flere af dem kendte vi ikke så godt. Det er ikke så tit vi får lejlighed til at synge og spille sammen og der var bred enighed om at gentage successen til foråret. Det har bestyrelsen netop taget til sig, og første caféaften i januar bliver en opfølgning, hvis Ian ellers kan den dag.

 

 Cafe for flygtninge hver weekend

Bemærk ændringen i det faste, åbne arrangement for flygtninge. Vi har flyttet dagen til enten lørdag eller søndag. Vi håber dermed at give bedre mulighed for dem, som har andre aktiviteter på hverdagene fx sprogskole og aktivering.

 Følg med på facebook Slagslundes Flygtningevenner og se detaljer om hvert enkelt weekend-arrangement om det bliver lørdag eller søndag og tidspunktet.På Klubbens caféaften fredag 24. februar kunne vi med stor glæde præsentere udstillingen af Ian Brodersen og intimkoncert med Paul Banks.

Efter den dejlige middag, som både Ian og Paul deltog i, præsenterede Ian Brodersen sin udstilling. Han gav et indblik i de ting han vil udtrykke og de processer og materialer han arbejder med. Hans arbejder blev godt modtaget og der blev solgt nogle stykker på selve aftenen.

Den intime stemning, som kommer når man spiser, snakker og hygger sig sammen, blev videreført i Paul Banks' to lange sæt med akustisk guitar og sang. Paul lagde ud med nogle meget gamle, traditionelle bluessange. De blev fulgt af mere nutidige blues, nogle af Pauls egne sange og flere sange af store sangskrivere i den amerikanske tradition. Alt blev leveret med hans karakterfulde, ru vokal og et levende, virtuost humoristisk og dybt underholdende guitarspil. Det var en musikalsk oplevelse af de helt store.

IMG_8472-b.jpg

Foto CB: Paul Banks i Slagslunde-Klubben feb. 2017

 Læs mere om Paul Banks på http://paulbanks.dk/enter/

 


 


 

Syrisk caféaften fredag 28. oktober .

Klubben arrangerede aftenen og fire af de tidligere beboere i Bavnehøj lavede en overdådig buffet med typisk Syriske retter, som en tak for den gode modtagelse de oplevede i Slagslunde. De fortalte også, at Syrisk feststemning især skabes med musik og dans, og de to musikere fra Århus, skabte en fest, hvor der blev danset traditionelle danse til traditionel musik i moderne forklædning. Børn, unge og ældre dansede i timevis og der var en glad og munter feststemning.

Både nuværende og især tidligere beboere i Bavnehøj mødtes med andre beboere i Slagslunde og der blev udvekslet mange gensynskram. Der er plads til et begrænset antal gæster i Klubben og vi blev desværre nødt til at skuffe flere, som gerne ville have været med. Det er vi kede af.

 Klubben fejrede sin 25 års fødselsdag lørdag den 21. maj 2016.

Klubben har siden starten været initiativtager og hjemsted for et stort antal aktiviteter, caféaftner og koncerter for medlemmer og folk i Slagslunde, Buresø og en bredere omegn. Til festen kom en masse glade mennesker, både medlemmer og andre interesserede og de fik fødselsdagsboller og lagkage og Blå Mandag Trio's livligt swingende jazz. Vores maler- og keramikværksteder viste, hvad de havde skabt i sæsonens løb. En dejlig dag som viste, at der stadig efter 25 år er stor interesse for Klubben og dens aktiviteter.

 Koncert med Jens Lysdal and Friends - Fredag 11. marts 2016

Jens Lysdal udsendte sit første dansksprogede album i slutningen af februar 2016 og det blev præsenteres på en stor turne rundt i Danmark og den turne startede i Slagslunde-Klubben med en fantastisk koncert.

Søndag 29. november 2015 var der stor juletræsfest i Slagslunde Forsamlingshus.

De mange børn var på plads foran scenen og de fik noget af en forskrækkelse da troldene snuppede en dreng blandt publikum og begyndte at skubbe rundt med ham. Det endte dog godt og hovedpersonen, den noget uopdragne dreng Julius, blev både opdraget af trolde, engle og til sidst nisser og så kom han i "Rigtigt julehumør". Om det var spændingen er ikke til at sige, men den første sang omkring juletræet gik, før børnene fik kaldt på Julemanden og heldigvis var han stadig i nærheden.

IMG_4929b.jpg

Disse 18 umulige unger leverede et teaterstykke, så både instruktør Bente, SLAGS og de selv kunne være meget stolte.


 

Efterår 2015

Mads Mathias' koncert i Slagslunde fredag den 9. oktober

Det blev en helt fantastisk aften. Både Mads og hans band var inspirerede og inspirerende. Den koncert vil gå over i historien som en af de bedste nogensinde i Slagslunde.

Mads_Mathias_print-13-10pct.jpg foto Mette Kramer

Mads medbragte tre fantastiske musikere og diverterede selv med både sang og tenorsax.

Line up: Espen Laub Von Lillienskjold trommer, Morten Ankarfeldt bas,

Peter Rosendal piano og flygelhorn.

 IMG_4888-1.jpg

 The Band (foto C.Brun)

IMG_4864-1.jpg

Hovedpersonen Mads

IMG_4867-1.jpg 

og Peter Rosendal piano

IMG_4872-1.jpg

Nu med sax og bassist Morten Ankarfeldt

 IMG_4889-1.jpg 

og med Peter på flot og velklingende flygelhorn

IMG_4883-1.jpg

Espen på trommer: Et studie i koncentration  

IMG_4882-1.jpg

og sammenspil

IMG_4881-2.jpg 

med en hovedløs bas (undskyld Morten)

 


.

Herunder kan du se de vigtigste af forårets begivenheder i Klubben. Du kan også læse bladet under punktet Klubbladet.

Fredag den 30. januar: Café med spisning kl. 18.30 og musik ved Birgit Løkke, perkussionist og komponist. Birgit har bl.a. komponeret musik til Snedronningen og modtog i 2002 Sonnings Musiklegat.

Søndag den 22. februar: Børn og Ler første dag i aktiviteten. Se bladet side 2.

Mandag den 23. februar 2015 kl. 19:30: Generalforsamling. Se dagsorden i bladet side 2.

Fredag den 27. februar: Café kl. 20 med udstilling ved Jesper Hellner og musikalsk underholdning ved Lars Verdich. Entré 50 kr.

Fredag den 27. marts: Café kl. 20 med musik ved Jakob Skov. Entré 50 kr.

Fredag den 8. maj: Klubbens fødselsdag med spisning kl. 18.30. Værkstederne udstiller og arrangerer fælles spisning.

Tilmelding til spisning nødvendig senest tirsdagen før et arrangement til

Caféformanden Lillian på tlf. med svarer 2248 9646 eller på mail: cafe@slagslunde.dk


Tidligere:

Første søndag i advent var der Juletræsfest i Forsamlingshuset og alle traditioner blev holdt i hævd. Selv nisseteateret er blevet en tradition og børnene leverede noget af det bedste vi har set. Både børn og voksne i salen var begejstrede.

Efter nisseteateret var der traditionelle børnelege og dans om træet ledet af julemanden og hans kone. Konrad Hove akkompagnerede under julestykket og spillede dejlig julemusik til dansen. Der var kommet så mange børn, at der lige var nok godteposer til alle børnene. De voksne nød kaffe, gløgg og æbleskiver, øl og vand. Det blev altså en rigtig juletræsfest.

"Fra Sommer til jul"

IMG_2822_b.jpg

De meget veloplagte børn på billedet er bagest fra venstre: Mie og Mette, i midten fra venstre: Clara, Andrea, Isabel og Martha, forrest fra venstre: Sara, Annika, Laura, Mathias og Marie. Desværre var Nissefar, Andrea, ikke til stede ved fotograferingen. De to sceneteknikere Esther og Sofie måtte igen se til fra kulissen.

Slagslunde-Klubbens teatergruppe, SLAGS har i mange år bidraget med nissestykker til juletræsfesten i byen. De sidste 4 år har det udviklet sig til et tilbud til byens børn. Umiddelbart efter efterårsferien får Slagslunde Skole besøg af en nisse, der inviterer teaterinteresserede børn til at melde sig som skuespillere til årets spil.

I år var der så stor interesse, at nogen måtte på venteliste, og nogen tog til takke med at være scenearbejdere. I løbet af november knokler børnene med rollerne mens SLAGS lidt efter lidt fylder ud med kostumer, kulisser, lyd og lys. 9 voksne er involveret i projektet.


Følg "slagslundeklubben" på facebook 


Tidligere:

 

Fredag den 31. oktober kunne Slagslunde-Klubben præsentere Jens Lysdal Trio i Slagslunde Forsamlingshus.

Uanset hvad vi har skrevet om Jens, Jon og Anders i optakten til denne koncert, har det været underdrivelser. Koncerten var intet mindre end fantastisk. Forsamlingshuset var fyldt og der var en fantastisk stemning ved cafébordene i salen. Det blev til en skøn, kreativ vekselvirkning mellem det veloplagte publikum og ikke mindre veloplagte band. Som arrangør kan man kun glædes over den store tilslutning til arrangementet. Det giver styrke til det fremtidige arbejde i Slagslunde-Klubben langt ind i det nye år.

Jens Lysdal med Jon Bruland (bass) og Anders Pedersen (percussion)

IMG_2694-a.jpg

Jon, Jens og Anders på loggiaen i Forsamlingshuset

 

Jens Lysdal - fra Slagslunde - guitarer & vokal og tryllekunstner?

IMG_2701-a.jpg

"Han havde den oppe i ærmet"

 

Jon Bruland  - fra Buresø - bas

IMG_2708-a.jpg

Jon med sin seje 6-strengede basguitar og sprøde vokal

 

Anders Pedersen - fra København - percussion

IMG_2697-a.jpg

Anders med diverse instrumenter, bl.a. en "rejse-vibrafon" af ældre dato, men en flot, spacy klang.

 

Vi skrev bl.a.:

Jens Lysdal  skiller sig ud ved at være både en stærkt personlig sanger og sangskriver og samtidigt én af landets bedste guitarister. Hans musik og hans koncerter er noget særligt, hvor fokus hele tiden veksler mellem sangene og det instrumentale, der på dynamisk vis forstærker hinanden. Og da han altid har top-musikere i sine bands – som får godt med legeplads – er hans koncerter altid intense og uforudsigelige.

Jens har boet i Buresø/Slagslunde siden 1994, har spillet i 15 år med den ligeledes lokale musiker bas-ikonet Hugo Rasmussen med hvem han har indspillet et dobbelt Danish Music Award nomineret album - “Keep the light in your eyes”.

Han har i sit studie produceret bl.a. Povl Dissing, Alberte Winding, Rasmus Lyberth m.fl.

Jon Bruland bor i Slangerup, er bassist og har spillet med mange af de store navne bl.a. Jan Glæsel, Kasper Winding, Jens Lysdal, Anne Linnet. Jon er også kendt for sin musik bl.a. til flere danske film, som Lykkevej, At klappe med een Hånd, En enkelt til Korsør og TV-serien Hotellet.

Anders Pedersen spiller flere instrumenter fx guitar. I denne sammenhæng skal vi høre ham på percussion. Han har spillet med bl.a. Giant Sands, Allan Olsen og Marie Frank, som har også er gift med.

Ugen efter Slagslunde-koncerten og igen til foråret tager samme trio på Tysklands-turné.


Både i Danmarkog i udlandet har Jens Lysdals udgivelser fået store og personlige ord med på vejen i medierne. Og da han for nylig genudgav sit debut-album "A matter of time" i remasteret og genindsunget form, blev den kaldt: "ét af nyere dansk pop-histories mest helstøbte værker".

Det nye album “Easy Heart” (2014) - er nomineret til “Bedste Folk-udgivelse i Tyskland” af den tyske anmelder-sammenslutning. Albummet har fået overvældende anmeldelser i både Danmark, Holland, Østrig og Tyskland http://www.lysdal.com/Reviews/Easy-Heart 

Jens Lysdal spillede i sidste uge på Det Kgl. Teater til udsolgt “balkon-koncert” (se billeder fra Facebook) og han spiller til foråret samme sted, men på store Gamle Scene til et af deres “Hübberiet” arrangementer.

Tjek nogle af disse klip:

https://www.youtube.com/watch?v=gzRYn0Oji1w  The beauty of it all

https://www.youtube.com/watch?v=qdiSYZ3jSG8  I should have danced

https://www.youtube.com/watch?v=mORvZxPb3zc  Den glade bankmand  (fra Tønder-festival - nummer fra Albummet “Woody (Guthrie) på dansk” med bl.a. Niels Hausgaard og Allan Olsen)

 

Følg Jens Lysdal på Twitter & Facebook 


KLUBBEN´s 23. efterårsprogram er udkommet

 

bjarnegohlke.jpgTidligere:
Fredag den 26. september 

Vi havde en fest med Bjarne Gohlke og Erling Jensen, som leverede guitarakrobatik så publikum jublede.

Klubbens nye café-lamper er designet og udført af Klubbens egen værkstedsformand Bjarne Kielstrup. Man kan ligeledes se maleren Ole Strøygårds maleriudstilling.

Ole Strøygårds beskæftigelse med farvepsykologi, som han også har undervist i på Den Grafiske Højskole i København, afspejler sig i hans malerier, der er holdt i enkle, stærke farver.

Malerierne er koncentrater af naturoplevelser, i hvilke lyset er af afgørende betydning. Motiverne er gengivet i et formsprog, der nærmer sig det abstrakte. I den aktuelle ophængning, ses en tydelig fascination af kvindekroppen.